Kokonaiskuva luo luottamusta ja nostaa yrityksen myyntiarvoa

Luottamus sijoituksen tuottavuuteen lisää sijoittajien maksuhalukkuutta. Kun kustannuskuva on hämärä, eivät sijoittajat helposti huomaa, että hankinnasta tulee menestys. Monien lupaavien yritysten arvo on alentunut, koska puuttuva kokonaiskuva luo epävarmuuksia. Syyt ovat usein yksinkertaisia: Kun järjestelmässä on enemmän sotkua kuin sotkussa järjestelmää, ei due diligence toteudu kunnolla. Monet ovat saaneet yllättävän alhaisen tarjouksen yrityksestä, verrattuna perustajien ja omistajien odotuksiin. Yrityksen arvo riippuu luottamuksesta. Mutta miten luottamusta luodaan? House of Controlin ratkaisu antaa täyden kokonaiskuvan yrityksen kaikista velvoitteista. Tämä auttaa yhä useampia hallituksia valmistelemaan yrityksen tai sen osien myyntiä.

”Sijoittajana olen kohdannut monia vakaita yrityksiä, joilla on innovatiivisia teknologisia ratkaisuja ja lupaavat tulevaisuuden näkymät, mutta joiden tulevien velvoitteiden hallinta on perustavanlaatuisesti puutteellinen. Sellainen murentaa luottamusta. Emme ole vielä nähneet järjestyksen ja hallinnan alentavan yrityksen arvoa, emmekä koskaan tule näkemäänkään. Näemme sen sijaan onnellisia yrityksen myyjiä lehden taloussivuilla muutama vuosi sen jälkeen, kun autoimme heidät alkuun Complete Controlin käytössä.”

Thorstein Berg, House of Controlin hallituksen puheenjohtaja