Viking Venture sijoittaa House of Controliin

Viking Venture, yksi Norjan johtavista sijoitusrahastoista, osti 55 prosenttia House of Control Group AS:n osakkeista kesäkuussa 2015. Viking Venture valitsi sijoittamisen House of Controliin vahvistaakseen yrityksen laajennusta pohjoismaisilla markkinoilla, sekä vahvistaakseen arvonluontia lisäämällä kompetenssia. Viking Venturella on pitkä kokemus tilauspohjaisten ohjelmistoyritysten kehittämisestä yritysmarkkinoilla.

”House of Control on lyhyessä ajassa kerännyt merkittävän asiakasjoukon Norjassa, ja on sijoittunut hyvin tulevan kasvun suhteen Ruotsissa, Tanskassa ja Suomessa. Olemme ilolla mukana kehittämässä yrityksestä suurta pohjoismaista ohjelmistoyritystä modernein pilvipohjaisin ratkaisuin.”

Erik Hagen, vastuunalainen yhtiömies, Viking Venture

”Sijoittajina törmäämme harvoin yhtä nopeakasvuisiin ja samaan aikaan tuottaviin IT-tapauksiin, kuin House of Control. He ovat löytäneet lupaavan markkinaraon ja kehittävät vakaita teknologisia ratkaisuja. Muuta selvemmäksi!”

Jostein Vik, osakas, Viking Venture

House of Controlin perustaja Lasse Sten on erittäin tyytyväinen saatuaan Viking Venturen mukaan omistuspuolelle.

”Viking Venturen osoittama luottamus kertoo minulle, että olemme tehneet paljon oikein, ja että meillä on vielä paljon potentiaalia. Kiinnostuneista sijoittajista yksikään muu ei voinut tarjota samaa kuin Viking Venture, mitä tulee hallintakompetenssiin, teknologiasiirtoihin ja pääomaan kansainväliseen laajentumiseen. Viking Venture tulee mukaan hyvin jännittävänä aikana. Meillä on ratkaisuja, joita yritykset haluavat vähintäänkin yhtä paljon lama-aikoinakin kuin nousukausinakin. Kun tuottavuus on paineen alla, huomaamme kiinnostuksen kustannusten hallintaan nousevan.”

Lasse Sten, House of Controlin perustaja ja toimitusjohtaja